O Klubu

Taekwondo klub Sutla Šenkovec osnovan je 2009. no sve do rujna 2010. Klub je bio neaktivan. U rujnu 2009. kao službene osobe preuzimanju Ivana Bukovinski – predsjednik te Matija Ferek -tajnik. Dana 17.09. održana je skupština te istovremeno započeto je sa aktivnim treniranjem djece. Na prvim treninzima uspjeli smo okupiti 20-tak djece koji su redovno, tri puta tjedno trenirali u dvorani OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu. Uz skromne financijske prihode nabavka klupske opreme je bila velik izazov. Uz početnih 15-tak fokusera i 15-tak oklopa započeli smo ozbiljnije treniranje i pripremanje naših članova za natjecanja pod vodstvom trenera Ivane Ključarić i Matije Fereka.

Početkom 2011. godine podnjeli smo zahtjev za članstvo u Hrvatskom taekwondo savezu koji nam je dodijelio gdin-a. Nikolu Pempera za mentora. Uvidom u naš rad i posjetu našem kraju i Klubu, 26.11.2011. primljeni smo kao punopravni član u Hrvatski taekwondo savez te smo službeno mogli nastupati pod našim imenom.

Kako su borci bivali sve bolji potrebno je bilo uz postojeća 3 treninga po 1h u dvorani OŠ Ivana Perkovca naći dodatne termine. Tako smo u veljači 2012. započeli s treninzima u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Prigorju Brdovečkom. Pokazalo se to dobrom inicijativom jer smo time privukli vrijednu i talentirani djecu od kojih su neki i danas članovi Kluba.

Velikom pomoći nogometnog kluba Sutla Šenkovec čiji je objekt (svlačionice i prostorije kluba) bio u izgradnji dogovorili smo nekoliko termina  u dvorani na katu. Time smo stvorili odlične uvjete našim članovima i uz nabavku razne dodatne opreme i kupnju tatami strunjače stvorili dom u kojem i danas treniramo.

U rujnu 2013. godine oformili smo grupu vrtićanaca (4-6 godina) koji svoje prve sportske korake uče u našem Klubu. Također, time smo osigurali konstantno održavanje broja članova po natjecateljskim skupina.

Krajem 2014. taekwondo klub Sutla Šenkovec broj 40-tak članova, od kojih 15 registriranih natjecatelja iza kojih sudeseci turnira sa zavidnim iskustvom od kojih se najbolji rezultati tek očekuju. Fond sati sa početnih 12 mjesečno povećali smo na 70 u 4 dobne skupine sa zasebnim terminima treninga.

2015. Klub je narastao na 50-tak članova i ostvario prve državne uspjehe u sportksoj borbi osvojivši kadetsko srebro i juniorsku broncu. Na PH u Splitu Martina Ivančević osvojila je 2. mjesto u kadetskoj konkurenciji, a Emma Balja 3. mjesto u juniorskoj konkurenciji.

U Sezoni 2016-2017 Klub je održao članstvo i predanim radom došao i do prve zlatne državne medalje u sportskoj borbi. Na državnom prvenstvu u Zadru Lara Maras je u konkurenciji kadetkinja – 47kg osvojila zlatnu medalju i izborila mjesto u Hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji.Kasnije te godine, točnije u Listopadu nastupila je na Europskom kadetskom prvenstvu u Mađarskoj te izgubila u 2. kolu od kasnije viceprvakinje Europe.

Početak 2018. donio je odustajanje većine starijih članova te zbog ipak ograničenih uvjeta uz sav trud trenera i prelazak najuspješnijih natjecatelja u druge klubove koji im mogu osigurati konstantan napredak. Klub se restrukturirao i odlučio se nadalje na rad sa mlađim dobnim uzrastima do njihova prelaska u srednju školu, a kao preporuku mjesta za daljnje treniranje Klub je predvidio suradnju sa TK Zaprešić u čijem će se pogonu mladi dalje razvijati.